gurusky-telefon-ikon Telefonszám: +3652415628    gurusky-email-ikon E-mail: gorogdemeter@gmail.com  gurusky-hely-ikonHol vagyunk: Debrecen

Montessori módszer lépésről, lépésre

Montessori módszer lépésről lépére
Akkreditált Pedagógus Továbbképzés 
A 2023 évi a résztvevők elégedettségi kérdőív összesítését eléri : Elégedettség_összesítés

Képzés következő tervezett időpontja: 2024. február 28.

Alapítási engedély szám: 151/10/2023

A Továbbképzés adatszolgáltatási nyilvántartási száma:    D/5616/2023

Online képzésünk kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok és pedagógusok számára egyenesen Olaszországból.
Szívesen elsajátítaná Montessori módszert vagy gyakorlati dolgokkal tovább bővítené tudását? Jelentkezzen online képzésünkre, ahol a hivatalos montessori oktatónk egyenesen Olaszországból segít tudása bővítésében.
A továbbképzés sikeres elvégzése 30 óra
Továbbképzés óraszáma: 30 óra
A képzést sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak.

Előadó:

Kovács Katalin, Olaszországban élő és dolgozó Montessori oktató. A magyarországi egyetemi tanulmányai után Milánóba költözött és jelenleg is ott él.

6 éve foglalkozik a Montessori módszerrel, mint family coach, felnőttképző és pedagógus. Az Opera Nazionale Montessori hivatalos 4 évig tartó kisgyermeknevelő és óvodapedagógiai képzését végezte el, 97/100%-os eredménnyel. Ezt az intézményt még Maria Montessori alapította meg 1923-ban és a mai napig is a hivatalos képzésekért és az intézmények ellenőrzéséért felelős.

Kati jelenleg határok nélkül olaszul és magyarul terjeszti az autentikus Montessori módszert. Családoknak  és intézményeknek tart képzéseket, a Montessori Mindenkinek project meglapítója és a blog tulajdonosa. Nagy sikerrel indította el az első Magyarországon megrendezett Montessori Találkozót 2022-ben. Az eredeti GAM (Gonzagarredi Montessori) eszközök és bútorok hivatalos hazai forgalmazója.

A továbbképzés célja:
A képzés célja, hogy a pedagógusok megismerjék és elsajátítsák a Montessori módszer alkalmazásának lépéseit, a módszer alapjait, a gyermekbarát környezet felépítését és kialakítását, és segítséget kapjanak az Intézményükben való kialakításhoz.
A résztvevők a képzés során megismerik a Montessori pedagógus pontos feladatát a finom motorika és egyéb fejlesztő eszközök kialakításának és használatának lépéseit, a gyermek korához és képességeihez mérten, és elsajátítják a gyermek önállóságra nevelésének módszerét. A pedagógus megismerkedik a Montessori érzékszervi fejlesztőeszközök ismeretét, használatát és jelentőségével. Elsajátítják a gyermek beszédfejlődésének szakaszait és a kapcsolódó fejlesztő eszközök elkészítésének menetét és megfelelő használatát. A Montessori pedagógus rendezi a környezetet és bemutatja a gyermeknek a megtalálható eszközök megfelelő használatát. Utána csendes megfigyelő lesz, analizál és információkat gyűjt, ami alapján tovább kiegészíti és rendezi a környezetet.
A Montessori-pedagógia mára mindenhol megváltoztatta a gyermeknevelésről szóló elképzeléseinket, ezért a képzés fő célja, hogy a résztvevők teljes képet kapjanak erről a módszerről.
Minden szakember, aki elvégzi a képzést megismeri a világon egyik legismertebb és legszélesebb körben elterjedt és alkalmazott módszert.
A pedagógus megtanulja más szemmel figyelni és támogatni a gyermekeket a fejlődésben. Gazdagítja a pedagógus ötlettár és eszköztár készletét a különféle fejlődési szakaszokhoz kötve. Elsajátítja a Montessori gyermekbarát környezet jellemzőit és képes lesz önállóan alakítani és finomítani a környezetet. A tudományos megfigyelésen alapuló pedagógia alapjait és annak gyakorlatba helyezését megtanulja. Végül de nem utolsó sorban megismeri és elsajátítja használatát a világhírű Maria Montessori által tudományos alapon kitalált érzékszervi eszközöknek.

 Továbbképzés tematikája:

1. A Montessori módszer alapjai és azok aktualitása jelen korunkban
2. A Montessori környezet jellemzői és annak jelentősége a gyermek fejlődésében
3. A Gyakorlati élet feladatainak szerepe a gyermek fejlődésében.
4. Az érzékszervi fejlesztőeszközök világa a Gyermekek házában
5. Beszédfejlődés sajátosságai és a kommunikáció a gyermek életében újszülött kortól

A képzés online Zoom-on keresztül zajlik.

Az ismeretek számonkérésének módja:
A képzésen való 80%-os részvétel
Feladat: Egy projektfeladat otthoni sikeres elkészítése az oktató által megadott paraméterek és témaválasztás alapján
A feladat megfelelt , ha a teljesítése legalább 51%-osra értékelhető.

A jelentkezés feltételei:
– iskolai végzettség: egyetem és/vagy főiskola bármely szak; óvodapedagógus, tanító, általánosiskolai tanár.
– megelőző szakmai gyakorlat: Résztvevői nyilatkozat, hogy a résztvevő rendelkezik számítástechnikai felhasználói szintű ismeretekkel.

Javasolt munkakörök:
Óvodapedagógus, Tanító, Gyógypedagógus, Kollégiumi nevelő, Pszichológus, Szociálpedagógus, Fejlesztõ pedagógus

Alapítási engedély szám: 151/10/2023

A Továbbképzés adatszolgáltatási nyilvántartási száma:    D/5616/2023

Képzés következő tervezett időpontja: 2024. február 28.
Online Heti egyszer hétköznap (szerda) délután 14.00-18.00-ig
Tanfolyam díja: 60.000 Ft

Gróf Széchenyi Ödön Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

Cím: Debrecen, Széchenyi u. 8. 2em. 3.
Telefonszám: +3652415628
E-mail cím: gorogdemeter@gmail.com

OM: 201478

Felnőttképzési engedély szám: E/2021/000093

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/003790

JELENTKEZÉS MOST